Män är mer kritiska till badrumsrenovering

Män är mer kritiska till badrumsrenovering

När man tänker på hemstädning så kan det ge en känsla av välbehag till vissa och en känsla av avsky hos andra. Man har sett att män är generellt kritiska till att anlita hemstädning jämfört med kvinnor och det är på sociala medier som det kan prata hätskt om ämnet i frågan.

Det verkar som att det är en öm tå då det gäller att anlita hemstädning bland en grupp av människor. Att anlita någon som gör detta jobbet åt en är för många skamfyllt och generande. Det känns inte bra för många att låta någon annan ta hand om ens smuts. Däremot är det inte många som har något emot detta då vi kommer till offentliga platser så som en restaurang, ett nöjesfält eller liknande platser. Inte heller har folk ofta problem med att anlita hjälp förutom hemstädning till andra uppgifter som behöver göras så som till exempel målning av huset, takläggning, rekond till bilen med fler. Det är just hemstädning är det som rör många till konflikter på internet.

Att ha ett stökigt hem idag verkar vara en skam och då har man inte skött sig som en värdig människa som sköter sin egen hemstädning. Det är en norm idag att allt ska vara perfekt skött i hemmet och det ska inte ens se ut som att man har ansträngt sig för att få det så. Dock sliter många familjer idag med två heltidsjobbande parter och ibland många barn. Att anlita hemstädning skulle då vara en lättnad för många men det verkar vara mycket stolthet i vägen för en del människor, det vill säga männen.

Vad säger studier om detta?
Både SCB och Novus har gjort studier om fördelningen av sysslor i hemmet och det är för det mesta kvinnor som tar mest ansvar för hushållets hemstädning. I relation till detta har också gjort studier på att mer än hälften av dessa kvinnor tycker det är jobbigt att ha det här ansvaret själv då deras respektive inte hjälper till.

I och med att man har kommit fram till att det mestadels är kvinnorna som sköter husets hemstädning så är det konstigt att det är männen som oftast inte tycker det är nödvändigt eller rent av är emot att anlita hemstädning.

Självklart är det inte nödvändigt för män som har en fru som städar att inte anlita hemstädning, för dom har ju redan gratis hemstädning. Att det är ett jämställt Sverige är fortfarande inte sant och tills män tar lika mycket ansvar för städningen där hemma så uppmuntrar vi till att anlita hemstädning.