Stegen till en bättre hemsida

Stegen till en bättre hemsida

Har du börjat tappa besökare på din hemsida? I värsta fall kan det påverka lönsamheten i ditt företag eftersom besökarna ofta också är kunder, eller åtminstone potentiella sådana.

Upplever du detta problem kommer du behöva göra något åt det men även annars kan det vara bra att följa stegen som ger en bättre hemsida. Gör det själv eller gör det enkelt för dig och anlita en webbyrå istället – du väljer.

Fokusera på målgruppen

Vad har du för målgrupp på din hemsida? Fundera på det och se sedan till att anpassa innehållet till den. Besökarna ska tycka att det känns både roligt och intressant att klicka runt på sidan och fokuserar man på fel målgrupp kommer givetvis den tilltänka att försvinna. Så – anpassa innehållet och gör sidan intressant för dom du vill ska vara dina trogna besökare.

Gör sidan mobilvänlig

Något som dom många, men definitivt inte alla, har gjort vid det här laget är att mobilanpassa sidan så att den kan besökas från både mobiler och surfplattor utan bekymmer.

Dom flesta som surfar på nätet idag gör det nämligen inte ifrån en dator så även detta är viktigt att man gör något åt. Det kan annars vara en stor bidragande orsak till varför man har tappat många av sina tidigare besökare.

Struktur och tydlighet

Är det enkelt att hitta det man letar efter på din hemsida? Finns en meny med tydliga kategorier? Besöker man en sida som känns ostrukturerad och otydlig är chansen stor att man lämnar den efter bara några sekunder.

Detta är därför något som är värt att se över och ta tag i om det är en av detaljerna som saknas. Det kan även vara en idé att ta bort några underkategorier så att det inte känns överflödigt och spretigt.

Anlita en webbyrå

Sista tipset för dig som vill ha en bättre hemsida är att helt enkelt anlita en webbyrå. Dom är uppdaterade på allt det senaste och vet precis vad som behöver göras för att besökarna ska vilja komma till och stanna kvar på din sida. En webbyrå som https://göteborgwebbyrå.se/ kan dessutom hjälpa till med alla ovanstående punkter om det är så att du inte lyckas på egen hand, och det är en investering väl värd att göra.

För att hitta en webbyrå nära sig är det enklast att göra en sökning på nätet. Många erbjuder även samarbeten på distans så du kan lätt välja den du tycker känns mest lockande även om den finns i en annan stad.